Sunday, January 14, 2018

Perheenäidin elämääNiin siinä taas kävi että miehen työn seurauksena muutimme taas "miljoonatta kertaa" mutta tällä kertaa onneksi paikkaan jossa olemme asuneet jo aiemmin joten lapset pääsivät tuttuun kouluun. Tuntuu kuin emme koskaan olisi pois olleetkaan... Koska meidän asuminen on täällä toistaiseksi väliaikaista niin kodin ja sisustuksen sijaan keskityn kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Siihen mitä me syömme, liikkumiseen ja mielenrauhaan.

Olen yli nelikymppinen nainen, vaimo ja äiti. Aloitin viime syksynä vuoden kestävän ostolakon jota pyrin edelleen muutosta huolimatta noudattamaan. Mitään ei siis osteta jos ei ole oikeaa tarvetta. Muuton takia emme ole ostaneet toistaiseksi mitään, Kalusteetkin olivat valmiina, pesukonetta ja kuivausrumpua myöten:) Täällä Pohjois-Kaliforniassa on menossa sadekausi. Sataa siis melkein päivittäin ja lämpötila pysyy aika tarkkaan siinä+15 asteen tienoilla. Meillä on just ihan täydelliset varusteet näille keleille:) Suomeen palaamme kesällä joksikin aikaa.

Noudatamme perheenä prosessoimatonta ovo-pescatarian-ruokavaliota. Olemme noudattaneet sitä noin kolme, melkein neljä vuotta.  Syömme hyvin vähän jos ollenkaan lihaa, ruokavaliomme on kasvi-, marja-, hedelmä-, pähkinäpainotteinen täydennettynä kalalla ja kananmunilla. Ruokavaliomme on pääosin, lähes täysin gluteeniton ja maidoton.

Keskityn tässä blogissa lähinnä itseeni, ruokavalioon jota noudatan sekä liikuntaan mutta myös arkeen:) Harrastan joogaa, ( Vinyasa ) päivittäin ja juoksemista sekä salilla " high intensity interval training" kolme kertaa viikossa. Familiaalinen hyperkolesterolemia on ainainen seuralaiseni joka on yksi syy siihen että aikanaan aloin kiinnittämään enemmän huomiota elämäntapaan. Kun kroppa pysyy kunnossa niin mieli on myös korkealla. Alkoholi ja valkoinen sokeri on myös lähes täysin eliminoitu minun kohdallani. Joskus voin nauttia lasillisen shamppanjaa tai herkutella jollakin sokerisella mutta puhutaan todellakin vain muutamasta kerrasta vuodessa. Sokerin sijaan makeutan vaahterasiirapilla tai hedelmillä:)

Mitään huippuunsa hiottua blogia tästä ei ole tulossa enkä missään kohtaa tavoittele täydellisyyttä. Ihan tavallista nelikymppisen perheenäidin elämää vain ( Voin postata myös siitä millaisia lounasboxeja teen lapsille aamulla;, se onkin mielenkiintoinen aihe suomalaisesta näkökulmasta, kotona asuvat lapset ovat 11v ja 9v tytöt)

Tervetuloa:)))

3 comments:

 1. Mukava tulla lukemaan blogiasi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti:) Kunhan vaan ehdin oikein kunnolla aloittamaan ja saan linkattua itse lukemani blogit myös jollakin tavalla tähän...Käyn muuten lukemassa blogiasi, on vaan jäänyt kommentoimatta, pitääpä ryhdistäytyä siinä:)

   Delete
 2. No moikka täältä Teksasista :-)! Olenkin miettinyt, että mitä teille kuuluu!

  ReplyDelete

Perheenäidin elämää

Niin siinä taas kävi että miehen työn seurauksena muutimme taas "miljoonatta kertaa" mutta...